99% Dalam BM, Akhirnya.

11 Dec

Gambar di atas, kawan harapan bangsa dan negara…haha…rindu weh ngan korang…nak cepat2 bukak semester baru! konon je la nak cepat bukak sem :p Cak Cak Cak! (cr: Azwan Ali) Amaran Oleh Kerajaan Malaysia: Dilarang mengkontroversikan pic di akhir entry ini. Kurangkan Kontroversi Tingkatkan Prestasi (cr:melodi tv3) Didahului dengan ucapan Merry Xmas in Advance and Happy New Year (cr: Konsep 1Malaysia) Okey marilah kita membaca edisi soalan tag copy paste tapi jawapan memang from me to you, you and you. (cr:diri-sendiri) Selamat menghayati……..hehehe….

Sumber Tag: Pak Cik Zharul πŸ™‚ TQ

1. Bekas kekasih saya adalah:
HOI!!! Ape ni! Awal2 lagi soalan dah nak buat mata aku membesar, next question please!

2. Saya sedang mendengar:
laptop saya menyanyi…laptop ini penyanyi terbaik di dunia…hebat dia boleh nyanyi semua genre lagu…mane nak cari? Kedai komputer lah…tak kan stor baja cik gayah kan?…hehehe

3. Mungkin saya patut:
Join contest Generasi Hebat, tapi….tapi….tapi…..saya makan kuaci je masa ulangkaji untuk exam, tidak minum/makan pati ayam….jadi lupakan saja contest itu Andy. Rezeki ada di mana-mana. o_o

4. Saya suka:
Online.

5. Sahabat-sahabat baik saya:
Di alam maya macam facebook ada 1000 lebih kawan dan planet bumi berzilllionnnz manusia….saya sayang awak semua. Mari sorang tanam 1 pokok, peliharalah kehijauan dunia kita. ^^

6. Saya tak paham:
Bila ada yang over dose nak tau pasal saya. Janganlah begitu…. saya pun pandai malu juga bah…. kahkahkah!

7. Saya kehilangan:
Privasi kot? Tapi takpe….blogger memang suka sharing and caring….kan? huehue..Tetiba geli ngan statement Privasi…backspace backspace! …alah….tak leh nak backspace arr….dah tertaip :p

8. Ramai yang berkata:
‘Andy Stress’ (sekitar january-may 2009) Saya tak stress pun boleh jadi stress bila dengar tu! haizzz…

9. Makna nama saya:
Dulu sis pernah cakap yang nama I ada kaitan dengan nama penyanyi dari filipina masa daddy I buat nama I. GILER KAU gelak sakan aku dapat tau! LOL!

10. Cinta itu adalah:
Berbagai kategori jadi pilih saja mana yang kau suka, buat macam rumah sendiri okey =,=

11. Di suatu tempat, seseorang sedang:
entah. aku dalam bilik aku je ni…alone.

12. Saya akan cuba:
Buat kek lapis Sarawak in the future. OK TIDAK SAMA SEKALI…bukan nak buat kek lapis tapi saya nak bukak Cyber Cafe style sendiri….TINGGI HARAPAN ada business CC sendiri….(DIANA KALAU KAU BACA KAU JANGAN BUAT2 PEJAM MATA!)

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud:
Congrats!

14. Telefon bimbit saya:
Sekarang masih guna Nokia 5800 XpressMusic (XPM), itu pun ditaja sepenuhnya. Thanks! ^^

15. Bila saya terjaga dari tidur:
Blur kejap.

16. Saya paling meluat apabila:
Entahlah. Saya meluat pun saya jarang nak terus cakap kat orang…lainlah P.A yang terdekat…malaslah weh nak kepoh2…..nak meluat2…..buat macam sendirian berhad. BER-HAD wok!

17. Pesta/Parti adalah:
Masa untuk minum2 sampai mabuk…haha! Especially SELAMAT HARI GAWAI! huhu! Dammit! Tetibe aku rindu kat Bryan, Mac, Bernard, semua kerabats ku! huhu

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah:
Kau korek blog aku ni kau akan tau betapa aku tidak ber-hidup dengan haiwan. Tak pandai. Bukan major aku bermesra-mesri dengan haiwan. Mungkin belum tiba masanya….ke…memang takkan tiba? hek5!

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah:
Saat saya kenal…. eh eh eh, jap …saya rasa macam semua peringkat sebab HIDUP HANYA SEKALI kata orang. Ya, kata orang. Kata saya, takda maknanya dunia akan kiamat 2012…macam suwei je cakap kiamat 2012 nyah!

20. Hari ini:
SAYA RASA AMAT GEMBIRA mendapat keputusan peperiksaan yang menggiurkan. GILER KAU ANDY! tak sangka KAU FLYING KALER PAPER STATISTIC yang kau study ala-ala koboi tu! hahaha! Thank God I made it! ^^

21. Malam ini saya akan:
Tunggu dia selesai urusan di ofis dengan KESABARAN. Aku warning siapa2 yang tak ready nak kerja time orang cuti, jangan kerja kat stesyen TV macam dia (ok lah….stesyen lain pun sama…stesyen keretapi, stesyen minyak dan lain2)……busy busy busy…. LOL…..*miss u babe

22. Esok pula saya akan:
Ada keje sikit.

23. Saya betul-betul ingin:
Berpelukan semasa tido….HOI!!!! Apekejadahnye ni Andy?! Anak buah kau baca ni sure gelak weh! hahaha! Next question,

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini:
Saya bangun malam la…mana ada bangun pagi….huhu….

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan:
Cyber cafe lah weh!!! Dating ngan Robert! Kaya kau Robert…aku lah kaki CC kau yang paling loyal… haha…giler kau Andy… rumah, hp ade tenet….gatal gak nak p CC…LOL

26. Makanan Barat atau Jepun :
IBAN lah babe…..salute kalau you ready to eat IBAN foods ngan I….hahaha!

27. Bilik yang terang atau gelap:
Gelap. Dah siang pun akan ingat masih malam..jadi..sambung tido….hehehe

28. Makanan segera adalah:
biasanya dari 7E, tu je dekat rumah bukak 24/7…………………………………

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
Love you too, nightmare b!…bye!….*pastu nyanyi2 cari keypad off hp dlm gelap sbb tau dia tak kan off hp kalau I tak off*

30.Siapa yang anda mahu Tag?
Tag diri sendiri, soalan macam ini sesuai sebagai bahan blogging bila blur tak tau nak blog ape dah…kan? :p Ok dah bye….Terima kasih sebab sanggup baca habis…hehe

p/s: Dah baca kat intro entry tadi kan…Amaran Oleh Kerajaan Malaysia: Dilarang mengkontroversikan pic di atas..huahuahauahua……………ZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzz

Advertisements

34 Responses to “99% Dalam BM, Akhirnya.”

  1. pakcikzharul 11/12/2009 at 5:14 am #

    hek3.
    full malay ah die guna πŸ˜‰
    good good…

    haha, sumber tag…lol~

    xoxo Pakcik Zharul yang tak berape nk pakcik xP

    • mybreakfastclub 11/12/2009 at 6:53 am #

      Zharull..mn de 100% in malay….
      ade I dan YOU lagi tu…haha

  2. amiey 11/12/2009 at 5:56 am #

    hahahahaha!
    not bad not bad~
    agak lawak ayat-ayat di atas.
    hehe

    • mybreakfastclub 11/12/2009 at 6:53 am #

      bagus..anda telah terhibur….hahaha

  3. SJ 11/12/2009 at 7:48 am #

    why fully BM?

    A smile from SJ =)

    • mybreakfastclub 11/12/2009 at 7:59 am #

      SJ…this was kind of long waiting u knw…
      lama dh nak tried to blog in BM….
      but finally it was just came like that to drop all in bm…eh not all la…99%…u n i are english ma….huuahauahua ^^…
      no worry…im still blogging in english..just this time feels like ‘too happy’ to expressed everything that way…wohohoho

  4. Gavin 11/12/2009 at 8:50 am #

    1. ^^ heheh
    2. Simple Plan – i can wait forever
    3. spend more time for my lover.. huhu
    4. andy chester.. :p
    5. so many… ^^
    6. kenapa dia pilih aku.. huhu
    7. single life… ><
    8. congratz.. "in relationship" status..
    9. Gavin?? hm…. lover for someone?? ^^
    10. buta..

    • mybreakfastclub 11/12/2009 at 9:09 am #

      OH..

  5. Gavin 11/12/2009 at 8:54 am #

    11. rindu seseorang…
    12. bagi dia bahagia..
    13. pegang tangan dia sampai akhir hayat..
    14. adalah untuk col dia..
    15. tido balik..
    16. org tanya pasal dia.. huhu
    17. untuk enjoy.. dgn dia sekali.. huhu
    18. Lily.. but it was pass away.. 😦
    19. sekarang… sebab kemunculan dia.. ^^
    20. semua org cuti.. tapi aku kene kejer… ahai~~
    21. col dia.. ^^
    22. col dia lagi.. ><

    • mybreakfastclub 11/12/2009 at 9:09 am #

      MY…

  6. Gavin 11/12/2009 at 8:56 am #

    23. dapatkan kiss dr dia.. :p
    24. handsome..
    25. adalah tempat yg aku carik hadiah tuk dia.. ><
    26. boleh gak nak try makanan Iban.. kalau ade rezeki.. ^^
    27. x kesah.. janji ade dia..
    28. x minat.. huhu dia saje yg suka kot.. :p
    29. ok.. nite.. i love you.. mm… mm… hehe… … … zzz…
    30. tag to the only one follower.. ^^

    • mybreakfastclub 11/12/2009 at 9:10 am #

      GOD!!!

  7. nadiamaradana 11/12/2009 at 9:45 am #

    amboi andy ada gf ker??

    i tak paham gmbr last itu apa yek?
    πŸ˜›

    • mybreakfastclub 11/12/2009 at 9:57 am #

      biarlah jadi rahsia. kui3!

  8. TQaHLuV2PM 11/12/2009 at 10:19 am #

    hehehe..=) semakin improve nmpknye entry kamu d dlm BM..congratz!!..=) result cm ne?..k?.. hehehe..=) suke bangat gmbr d atas..nmpk muke ku ala2 suci gitu!! hwahwahwa!!!..=p andy, cm ne preparation utk xmas??..mst meriah kan..HARUSLAH meriah..artis ar katekan..huhuhu..=p

    p/s: ade ayam belanda golek x?..nk ckit..=p

    • mybreakfastclub 11/12/2009 at 10:44 am #

      PIC TU STOK LAMA YG JDI DRAFT ENTRY LUPE NAK PUBLISH B4 NI….HAHAAHAHAHAAH! SOOOOORY…TP XPE DH PUBLISHED PUN…LOL

      SUKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE JE KATA AKU NI ARTIS! NAK KENA TQAH NI!!!

      TAK MKN AYAM BELANDA, AYAM MALAYSIA LAGI SEDAP..KUI3! JUST KIDDING!

  9. TQaHLuV2PM 11/12/2009 at 11:34 am #

    oo..mentang2 ar tgh cuti skrg..lupe aku kan..huhuhu..=p xpe2 aku maafkan sbb dh dipublish..hehehe..=)
    eh..btul pe artis..sape2 yg fofular hrus dipanggil artis@celebrity..huhuhu..=p

    ala..kempunan ar aku..nk mkn ayam belanda..hahaha!!!..=p

    • mybreakfastclub 11/12/2009 at 8:27 pm #

      hahaha! tqah ko ni mmg kan….kalo x kenakan aku….siap kau sem bukak nanti aku kerjakan kau…wahahaha! entah ape yg buat aku ko kata femes….LOL

      AIYO KAT KEDAI ADE JE AYAM TU…pi beli 2-3 ekor :p

      p/s: serius rindu kau n zira….huahauaauaaaa!!!

  10. LittleMsAngel 11/12/2009 at 3:31 pm #

    oh……. wow…….. my…… lolxxx…….

    *terngaga sy td… nsib baik hr hujan takde lalat*<–ntah teori dari mana.

    p/s:yg 18 tu ada tau…. u pernah jd bidan arnab, jd u pernah inang(pelihara) arnab lah. sejarah tu..hah..*ala2 upin&ipin*

    no12 pulak.. OMG!!!!! me n shiloh ada niat mcm tu gak..

    apa2 pun.. *tabik salute with your latest entry… cantik.. bajik..beautiful ko org putih.. :p

    • mybreakfastclub 11/12/2009 at 8:28 pm #

      thanx πŸ™‚ bukak lah cc…hahaha

  11. ratrosli 11/12/2009 at 6:02 pm #

    selamat ari jumaat.datang lawat belog kamu:)

    • mybreakfastclub 11/12/2009 at 8:25 pm #

      lol…mcm hanis…’belog’…ayway thnx πŸ™‚
      akan ke belog awak juga..hehe

  12. ivy 11/12/2009 at 10:06 pm #

    “macam suwei je cakap kiamat 2012 nyah!”, sy tertarik dengan ayat nih…hahaha..part ending tu..’nyahhhh’…sb org dalam opis sy selalu je guna perkataan nyah tu andy,
    sengih2 i baca ur entry kali ni, good2…mcm lebih hidup lagi andy mengekspresikan diri dalam bahasa hehehe…
    oh..so sweet jawapan gavin utk soalan2 diatas, nih mst kena buli si andy lalalalala….
    dan tahniah utk result anda yg amat mengiurkan itu hihi
    ok andy happy weekend k, take care…^_^

    • mybreakfastclub 11/12/2009 at 10:21 pm #

      IVY!!!! rindu sama kau! hahaha….
      gune je nyah tu..nok ke…tak kesah pun…just jgn smpai org tu ade yg sensitif ssh gak…hueheueuee~~

      sebab soalan tag dlm bm….tu yg guna bm….tp mcm best je blog in bm kan? haha…tgk la next2 entry ..coz my daily bhs pun mix….but more with english actually….tu yg preffer dlm internet use english….tp kalo dh ngan member yg gn bm..kena la guna bm..xkan berlagak english…lol….

      GAVIN TIDAK DIBULI….itu dia sdr yg rajin nak komen….haha….b lebiu…huahauahaua :p

      thnx for my result wish….so online memanjang tak semestinya boleh menjatuhkan result aku…gitu~~~ hahahahaah

      u too ivy happy weekend! ^^

    • Gavin 12/12/2009 at 5:28 am #

      ^^

      • mybreakfastclub 12/12/2009 at 8:16 am #

        😦

  13. Dak Wan 12/12/2009 at 3:40 am #

    Tag yang gila berani. Soklan no 1 tu teman tolong jawap buleh? 1. Bekas kekasih saya adalah:

    Seorang Perempuan!!! Hahahaha.

    • mybreakfastclub 12/12/2009 at 1:15 pm #

      lol..no comment ^^

  14. yantz yanttie 14/12/2009 at 9:24 am #

    LOL
    keputusan peperiksaan yg mengiurkan
    how ek??
    hahahha

    • mybreakfastclub 16/12/2009 at 5:04 am #

      itu maknanya ok..hehehe

      • yantz yanttie 16/12/2009 at 11:51 am #

        mcm tu ek =p

      • mybreakfastclub 17/12/2009 at 12:52 pm #

        haha..ya ya..mcm tu :p

  15. Khaleeqa Idrus 17/12/2009 at 3:07 pm #

    Do blog in Malay more often. COMEL sangaaaat! Haha πŸ™‚ Hello, Andy. I’m back to blogging! Keep in touch, yarh! πŸ˜€

    • mybreakfastclub 17/12/2009 at 7:49 pm #

      wow! welcome back! hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: