Akademi Fantasia 8, 2010

28 Dec

Ini mungkin berita baik untuk y’all yang terlepas 7 musim yang lalu dan still rase yakin yang peluang masih ade untuk diri y’all tembusi tembok jadi ‘student’ AF next year….ya! Inilah masanya! Lokasi dan masa ujibakat AF8 yang akan bermula next January adalah seperti berikut:

Lagu yang y’all kena pilih dan nyanyi masa ujibakat…

So kalau y’all memang berniat nak p ujibakat tu….BORANG ade kat SINI then bawak sekeping gambar size 4R (pic profil kepala hingga paras pinggang dan satu salinan kad pengenalan, oh! make sure y’all berumur antara 18 – 45 tahun (pada 9 Januari 2010)…lain2 y’all klik2 on http://www.astro.com.my/akademifantasia …so have fun and GOOD LUCK!

p/s: no no no, andy xkan pegi…. hahaha! woot woot! credit to murai.com.my

***************UPDATED******************

ngaa~~ never thought that still ade lagi yang drop komen kat entry nih… last year entry weh… hahaha… sory coz i never updates anything bout AF eventho AF dah mula (erm….dah pun habis malam tadi) kekangan :p anyway, inilah dia JUARA AF8, Shahir!!! ….congrats! =D

Advertisements

328 Responses to “Akademi Fantasia 8, 2010”

  1. enydiamond 28/12/2009 at 4:41 pm #

    andy..u masuk la πŸ™‚

    • mybreakfastclub 28/12/2009 at 4:44 pm #

      no no no, eny masuk k πŸ˜›

      • irah 03/04/2010 at 7:13 pm #

        sayer nk msok AF !
        hurm ,tpi umo x ckup !
        x pe aq msok idola kcil !

      • zarina 02/09/2010 at 7:55 pm #

        buatlah ruangan bercating dengan peserta af8 tolonglah beri peluang kepada peminat peserta af ni.

    • nur ainn 26/03/2010 at 7:56 pm #

      hai, leh knalan x??

      • notty gurl 07/04/2010 at 3:32 pm #

        bley… meh arr knln ngn kmy kt cny…haha..

      • Fizah 09/04/2010 at 8:17 pm #

        saya pun nak masuk tapi umur blum cukup

      • sem 20/04/2010 at 6:37 pm #

        hai…………

      • GuRLs BuGis SdKn 04/05/2010 at 4:25 pm #

        BLh Lah…
        APa SAlahNya/

      • iz 30/05/2010 at 10:43 am #

        leh je………….

      • zarina 02/09/2010 at 7:59 pm #

        bolehtak jadi teman borak saya.saya langsung takda kawan untuk borak.sunyi,sepi takda kawan.semua sendiri.harap biarlah iklas menjadi sahabat.

  2. jard 28/12/2009 at 5:10 pm #

    hehehe.. andy nk gi ujibakat jugak ke?

    • mybreakfastclub 28/12/2009 at 5:16 pm #

      haha..no lah jard…xde nk p pun πŸ™‚

      • Fizah 09/04/2010 at 8:23 pm #

        kalau nak masuk pun pitching tak boleh lari ke laut hehehehehehehe.

      • zarina 02/09/2010 at 8:23 pm #

        hai sume saya nak bekenalan boleh.nak cari adik angkat,dan sahabat sejati.

  3. nadiamaradana 28/12/2009 at 5:15 pm #

    oh diana danielle adalah lawa..:P

    and i hate AF hahahha..awal2 jer suka si vince tuh..:)
    duluuuu lah now dah tak dah..

    • mybreakfastclub 28/12/2009 at 5:21 pm #

      betul2…she sooo pretty..hehe…

      erm…dono ler af8 nih…haizz…

  4. mell 28/12/2009 at 7:32 pm #

    hii..wanna ask
    18 – 45 tahun (pada 9 Januari 2010)
    mean kalo kite lahir Nov 1992
    boleh ke masuk?

    • mybreakfastclub 28/12/2009 at 9:43 pm #

      macam x boleh jer =,=

      • mell 28/12/2009 at 11:09 pm #

        ohh
        yee

        anyway thanks

      • mybreakfastclub 29/12/2009 at 10:48 am #

        hm…kalo nk u tny crew hari tu πŸ™‚

  5. syamansor 28/12/2009 at 9:29 pm #

    dulu2 ingatkan dia ni dah 20-ish. rupenya sekolah lagi -_-”
    she’s pretty. nuff said.

    • mybreakfastclub 28/12/2009 at 9:43 pm #

      u ckp sal sape? diana ke? haha :p

    • syamansor 30/12/2009 at 3:56 am #

      yo la..
      u plak d other way around :p

      • mybreakfastclub 30/12/2009 at 4:01 am #

        haha….xnak! u je lah pegi :p

  6. ERIN 226 29/12/2009 at 1:34 am #

    JOM PG AUDITION AF8… HUHUHU,,, MISS U ANDY…

    • mybreakfastclub 29/12/2009 at 10:47 am #

      miss u too!

    • azswk85 31/12/2009 at 1:11 pm #

      haiiiii…………..

      • mybreakfastclub 06/01/2010 at 1:04 am #

        hai…

      • zarina 02/09/2010 at 8:25 pm #

        hai

  7. ERIN 226 29/12/2009 at 1:35 am #

    ANDY… MISS U… HE3.. BTW I WOULD TO GO THE AF’S AUDITIONS… JOM…. NK SING YUNA’S SONG

    • mybreakfastclub 29/12/2009 at 10:48 am #

      ape dieeee??? kau ajak aku??????????????????????????????? x payah susah2 ajak aku…TIDAK MAHU. u practise betul2 k! i support u!!!

      • GWEN 30/01/2010 at 7:49 pm #

        good luck..harap2 peserta af musim8 lebih gempakkkk!!!

  8. ratrosli 29/12/2009 at 2:16 pm #

    gud lak andy kalau masuk

    hehe

    • mybreakfastclub 29/12/2009 at 2:48 pm #

      adoi….haha…nape sume ckp i p..i x p la ratrosli πŸ™‚

    • misz ch0colover 11/01/2010 at 4:14 pm #

      bley x msuk auditi0n klu lahir july 1992..

  9. qistina 29/12/2009 at 11:23 pm #

    OMG! 18 y/o? i’m turning 18 this coming May. knp ahh??? dulu aisyah,akim dpt masuk time mereka 17. oh no!!!!!!!!!! -.-

    • mybreakfastclub 30/12/2009 at 1:36 am #

      qiatina..u pegi je tny…hehehe

  10. roxie 31/12/2009 at 12:38 am #

    errr… boleh cuba lagu lain tak selain lagu wajib???

    • mybreakfastclub 01/01/2010 at 11:50 am #

      jwpn seperti di bawah πŸ™‚

  11. roxie 31/12/2009 at 12:40 am #

    lagu wajib tu tak menampak kan talent lah… ermm… harap dapat cuba lagu lain….

    • mybreakfastclub 01/01/2010 at 11:50 am #

      tu je astro kasi..hehe

      • oReN_gVrLz 08/05/2010 at 3:27 pm #

        hyE..le,joIn x???

  12. azswk85 31/12/2009 at 1:08 pm #

    gggggg……

    • mybreakfastclub 01/01/2010 at 11:49 am #

      hhhhhhh

  13. are_chill 02/01/2010 at 10:37 am #

    mcm mna nak mnta brang permohonan??

    • mybreakfastclub 02/01/2010 at 11:59 am #

      tekan borang di atas

  14. ZaCk_DaVoM 03/01/2010 at 3:02 am #

    hyepp allll….
    zack pown nk mencuba nasib nehhhh nk jadi antara pelajar af8 tahun neh….
    harap2 ader rezzkiii…..
    masa audition nk bwk lagu bunface ataw sudirman….

    • mybreakfastclub 03/01/2010 at 6:23 pm #

      good luck friend!

  15. hyzmyn 03/01/2010 at 10:25 pm #

    eee…

    syok nyew .. ak nk cuber masuk la ..

    ak da lew x dew keje dok kt umah nih ..

    tunggu keputusan SPM

    • mybreakfastclub 04/01/2010 at 1:11 am #

      nice..p ar πŸ™‚

  16. adam adz 03/01/2010 at 11:07 pm #

    maw try audition..
    tp law 1992??
    leh ke x??

    • mybreakfastclub 04/01/2010 at 1:10 am #

      leh .. πŸ™‚ ..asal dh 18+

  17. Angah 03/01/2010 at 11:26 pm #

    Salam…
    saye nak daftar AF macam mana?

    • mybreakfastclub 04/01/2010 at 1:10 am #

      u js click link kat ats.. πŸ™‚

  18. malaysia teen prince 04/01/2010 at 6:03 pm #

    bestnerrrr………

    • mybreakfastclub 04/01/2010 at 6:06 pm #

      good luck!

  19. ANDY020587 04/01/2010 at 6:14 pm #

    wow…mesti cuba nie

    • mybreakfastclub 04/01/2010 at 7:34 pm #

      good luck

  20. irshad 05/01/2010 at 1:16 pm #

    kalau 30 jan baru masuk 18,boleh masuk ke?

    • mybreakfastclub 06/01/2010 at 1:03 am #

      sama jwpn sperti di ats πŸ™‚

    • manjacomelz 27/01/2010 at 7:57 pm #

      haa..31 pun mesti bleh g audition kn??????coz bru msok 18…tp kat sbah lah…

  21. ejad 05/01/2010 at 1:20 pm #

    andy..

    my birth 19jan..
    klu sbtu ni ak naek stdium..
    ley msok x audition tu??

    • mybreakfastclub 06/01/2010 at 1:03 am #

      haha…jwpn ade di ats

  22. ejad 05/01/2010 at 1:51 pm #

    ak bce sume u nye cmment2..
    sume tnye bnde sme ek..hehe..
    sory man..

    • mybreakfastclub 06/01/2010 at 1:02 am #

      its ok ^^

  23. husiro 05/01/2010 at 2:02 pm #

    ak mau cuba nasib suare ak,
    ak ambil lagu hujan n bunkface.
    let rock the world
    oyeee~

    • mybreakfastclub 06/01/2010 at 1:02 am #

      goodluck husiro! πŸ™‚

  24. azwa 05/01/2010 at 3:37 pm #

    la la la

    • mybreakfastclub 06/01/2010 at 1:01 am #

      yes? πŸ™‚

  25. malaysia teen prince 05/01/2010 at 10:20 pm #

    camne nak dapatkan borang secara manual andy???/
    plez tell me…..atau ada borang yang disediakan kat kaunter pendaftaran nanti???

    • mybreakfastclub 06/01/2010 at 1:01 am #

      ade tp sure u kena baris panjang…better u download n isi dulu bfore p audition πŸ™‚

      • mairiel basir 21/01/2010 at 11:29 pm #

        bengang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bday sya 10.9.1992………………………..apalh af neh…..pnat sya

  26. hehehe 06/01/2010 at 11:05 am #

    nerves laaaaaa ade tips tak kasi hilang nerve tuuuuuu…

    • mybreakfastclub 06/01/2010 at 11:55 am #

      nyanyi dan terus nyanyi…hehe

    • malaysia teen prince 06/01/2010 at 1:58 pm #

      aku pun nerves jugak….dah laa x prepare…rasa macam nak x nak jek ni…p takut next year xder lagi….kan rugi……huhuhu….k…we all doa sesama semoga berjaya….thanks andy sbb jwb soaln smua orang…..

      • mybreakfastclub 06/01/2010 at 8:17 pm #

        anytime! πŸ™‚

      • mairiel basir 21/01/2010 at 11:33 pm #

        kmu nerves2!!!!sya….bulan2 dah sya praktis…rupanya…lum cukup umur….napa dorang aisah akim ..dpt plak…puh…lainlah skrg ne af8….esok dah audition!!!!!!!!!!!!!!sya x dpt!!!!!

  27. hehehe 06/01/2010 at 11:17 am #

    mase kat audition nanti kene nyayi semua lagu ke????sory guys ne 1st time le plus saye tak penah tonton af..

    • mybreakfastclub 06/01/2010 at 11:56 am #

      satu lagu je πŸ™‚

      • mairiel basir 21/01/2010 at 11:34 pm #

        sat lgu ap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sya hampa af neh.

  28. malaysia teen prince 06/01/2010 at 2:02 pm #

    thanks andy….

    • mybreakfastclub 06/01/2010 at 8:16 pm #

      my pleasure

  29. anis 06/01/2010 at 7:46 pm #

    slalunya kna brlakon x

    • anis 06/01/2010 at 7:48 pm #

      takut laaaa

    • mybreakfastclub 06/01/2010 at 8:15 pm #

      ade gak

    • mybreakfastclub 06/01/2010 at 8:17 pm #

      jgn tkt

  30. hehehe 07/01/2010 at 10:09 am #

    apasal brg tu sangat kecil ?????? memang besar tu ke??

    • mybreakfastclub 07/01/2010 at 7:59 pm #

      kan ade kat web af…u just click n go there..:)

  31. hehehe 07/01/2010 at 11:33 am #

    aduh tak dapat print borang!!! geram nyee….kecil sangat sampai tak dapat print asyik erro je….masa audition tu ade borang disediakan ke?? kalau ade masih ade peluang leee,kalau takde abis lee…

    • mybreakfastclub 07/01/2010 at 7:59 pm #

      all the best …ade2…u p je πŸ™‚

  32. 0wnereyan90 07/01/2010 at 11:22 pm #

    hye..sye nk ujibkt af nii..bri kn kta@x smngt ngan sy ble..i like to singging..

    • mybreakfastclub 08/01/2010 at 12:50 am #

      good luck! πŸ™‚

  33. malaysia teen prince 08/01/2010 at 9:37 am #

    aku lagi…..
    maybe aku datang audition 3o n 31 hb nanti laaa….rasa x ready sangat…esok just nak tengok camne suasana dorang…..huhuhu….
    gudluck to all…..

    • mybreakfastclub 08/01/2010 at 1:05 pm #

      survey survey the market! bahaha!

  34. malaysia teen prince 08/01/2010 at 5:14 pm #

    tul tu andy.kalu dah rasa apa suasana esok ru la confiden nak nynyi….ehehe…..

    • mybreakfastclub 08/01/2010 at 6:07 pm #

      =)

  35. malaysia teen prince 08/01/2010 at 5:15 pm #

    leh someone tell me camne nyanyi secara capella?????tanpa music right?

    • mybreakfastclub 08/01/2010 at 6:07 pm #

      jwpn d bwh

  36. malaysia teen prince 08/01/2010 at 5:19 pm #

    maksud aku acapella……

    • mybreakfastclub 08/01/2010 at 6:07 pm #

      guna guitar :p

  37. hehehe 08/01/2010 at 9:07 pm #

    dah tekan…dan download brg tuu tapi tak dpt print cause telampau kecil….erro plak tu..memamg saiz tuu ke??

    • mybreakfastclub 15/01/2010 at 5:32 pm #

      elok u pegi terus official site πŸ™‚

  38. malaysia teen prince 08/01/2010 at 10:09 pm #

    ya ampun…..giutar……?????
    neva mind…..wajib kerr guna guitar????

    • mybreakfastclub 15/01/2010 at 5:33 pm #

      if u nk kelainan πŸ™‚

  39. equen 11/01/2010 at 5:00 pm #

    cam ner nk dpat kan borang af 2….

    • mybreakfastclub 15/01/2010 at 5:32 pm #

      boleh dpt d main site die πŸ™‚

  40. qharnain 12/01/2010 at 11:01 am #

    nak ikut AF 8..

    • mybreakfastclub 15/01/2010 at 5:31 pm #

      silekan πŸ™‚

  41. qharnain 12/01/2010 at 11:02 am #

    tahun2 ikut tp tak pernah dpt..huhuhu..tp suara aku bukan sedap poN…

    • mybreakfastclub 15/01/2010 at 5:31 pm #

      adeh…

  42. Shaffiq 13/01/2010 at 2:09 am #

    elo..
    juz bwak skeping pic 4r ngn ic fotostat jeq kew..??

    • mybreakfastclub 15/01/2010 at 5:31 pm #

      bawaklah extra…untuk back up πŸ™‚

  43. Shaffiq 14/01/2010 at 6:10 pm #

    elo..
    nobody home r..??
    sye tnye bab nk mcok..
    huhu

    • mybreakfastclub 15/01/2010 at 5:30 pm #

      semua dah ade di ats πŸ™‚

  44. -mama balqis- 15/01/2010 at 11:23 am #

    aku pun nk pg audition tu…mslah nya tunang aku mesti tak suruh pun lah….huhuhuhu…..boring nya……

    • mybreakfastclub 15/01/2010 at 5:30 pm #

      wah….cube je πŸ™‚ die ok kot :p

  45. Laila Luciana 17/01/2010 at 6:52 pm #

    Nak masuk sgt2.
    tp mslhnye msih belum brumur 18 thn ketika 9 Januari 2010.
    sedihnye !
    =.=”

    • mybreakfastclub 19/01/2010 at 1:51 pm #

      adoi

    • ayin 03/05/2010 at 7:47 pm #

      gatal ko nie!!
      miang

  46. pie33 18/01/2010 at 4:43 pm #

    best ke af 8 taon ni..

    • mybreakfastclub 19/01/2010 at 1:51 pm #

      we will see πŸ™‚

  47. Aqim_juara AF8 18/01/2010 at 9:25 pm #

    Huhu..
    xsbo nk jd juara AF8..hawk3
    tp..mne nk download borang ny?!
    hehe..

    well..malg skaly..
    on 9 jan 2,my age still not 18..
    sdey ny..
    xd chance kew 4 owg cm sy?!

    • mybreakfastclub 19/01/2010 at 1:52 pm #

      borang d laman utama

  48. Erwan Shah 18/01/2010 at 11:03 pm #

    Macam mane nak download borang nie ?
    adesss .

    • mybreakfastclub 19/01/2010 at 1:51 pm #

      why dont u visit the main site

      • aaron 20/01/2010 at 9:09 pm #

        mana?

    • diana sofea 24/03/2010 at 10:45 am #

      brg mnd???

  49. Erwan Shah 19/01/2010 at 12:53 am #

    Jumpe saya disana ..
    hehe . (Insyallah)
    wek wek . πŸ˜›

    • mybreakfastclub 19/01/2010 at 1:52 pm #

      all the best Erwan

  50. oneka 19/01/2010 at 4:12 pm #

    kalo tarikh lahir 3 jun,bleh ker.??

    • mybreakfastclub 19/01/2010 at 6:35 pm #

      kira bro

  51. malaysia teen prince 19/01/2010 at 6:00 pm #

    goodluck to all…ehehehe…

    • mybreakfastclub 19/01/2010 at 6:34 pm #

      yes.goodluck utk u all

  52. aaron 20/01/2010 at 9:01 pm #

    nasib baik saya jumpa site ini.. mesti lah ok …

  53. aaron 20/01/2010 at 9:02 pm #

    kat mana nak dapat borang tu…

  54. aaron 20/01/2010 at 9:08 pm #

    kata ada borang kat sini… mana dia…

    • mybreakfastclub 25/02/2010 at 2:57 pm #

      ada maslah link….~~ZZzz

  55. naztee_mocha 20/01/2010 at 11:57 pm #

    Do we sing with music, coz i tried ol the song, it doesnt match my key range.

    • mybreakfastclub 24/01/2010 at 8:50 pm #

      hmm..dunno~

  56. sam 21/01/2010 at 1:33 am #

    nk tanya..kenapa tk calonkan lagu2 rock?
    maca…m.
    amy search ke..
    awie wings ke??
    janji lagu2 rock lah” kenapa ke?

    • mybreakfastclub 24/01/2010 at 8:41 pm #

      haha

  57. mairiel basir 21/01/2010 at 11:55 pm #

    gla!!!!!!!!!!!

    • mybreakfastclub 25/02/2010 at 2:58 pm #

      erk?

  58. mairiel basir 21/01/2010 at 11:56 pm #

    apalah af8 ni…sampai bila mau maju!!!!!!!!!!!1

    • mybreakfastclub 25/02/2010 at 2:58 pm #

      amboi~

  59. mairiel basir 22/01/2010 at 12:31 am #

    hmmmm.kalau gnilah af tahun2 akn dtg,,,,bankrup oh……….!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  60. joppo 23/01/2010 at 7:31 pm #

    klo lgu lain x trsenerai tu,ble ke?

    • mybreakfastclub 24/01/2010 at 8:35 pm #

      hah?

  61. malaysia teen prince 24/01/2010 at 9:36 pm #

    nak sangat jadi artis ih…..selain sebagai pelajar akademi fantasia,camne nak jadi artis errrr……..

    • mybreakfastclub 24/01/2010 at 10:13 pm #

      htr demo

  62. mairiel basir 26/01/2010 at 3:15 pm #

    hu……puas aty…akak sa dah tplh puwn,,

    • mybreakfastclub 25/02/2010 at 2:56 pm #

      baguslah πŸ™‚

  63. matt shinoda 27/01/2010 at 1:08 pm #

    alop diana danial. saya peminat awak tapi tak fanatiklah
    pa kabar
    lama tak keluar tv tapi saya
    harap awak berjaya dalam karier awak

  64. ana 27/01/2010 at 2:03 pm #

    gamba 4R tue kene amek kat kedai..or bleyh amek sendiri ekk???

    • mybreakfastclub 10/03/2010 at 10:23 pm #

      kedai lawa lagi

  65. fiqz 27/01/2010 at 10:31 pm #

    AF adalah tempat untuk org2 yag bernagan nak popularrr!!!!
    hahahaha golongon puaka!

    • mybreakfastclub 25/02/2010 at 3:15 pm #

      fuh~

  66. sam 28/01/2010 at 4:10 pm #

    mati lah.. susah btul lagi2 dicalon kan ni…
    kan best klu ada lagi2 rock..kita jumpa 30 nanti,

    • la dolce 18/02/2010 at 4:37 pm #

      helo! sam i la dolce you hndsome or not

    • mybreakfastclub 10/03/2010 at 10:26 pm #

      wah seh!

  67. malaysia teen prince 28/01/2010 at 10:33 pm #

    spa yang g audition last ni nanti?

  68. mumybaby 05/02/2010 at 11:27 am #

    baby ingt nk join af8 tpi my voice blm lg improve lg nnti tkt kna khaw2 ngan judges grun siut

    • mybreakfastclub 25/02/2010 at 3:05 pm #

      haha!

  69. mumybaby 05/02/2010 at 11:30 am #

    adk diana x nk go n try audition af8 ke ??
    u got a good voice ar

    • mybreakfastclub 10/03/2010 at 10:25 pm #

      diana mane ni? lol

  70. Ms.Roxy 06/02/2010 at 8:50 pm #

    Fatin..?? =D

    • mybreakfastclub 10/03/2010 at 10:24 pm #

      hoh? @.@

  71. sylvia 10/02/2010 at 2:25 pm #

    ye.

  72. ariel 18/02/2010 at 11:50 am #

    demam af.,.,taon depan nak masok af laa,.,kowang sume jan lupa add ariel k!!!

    • mybreakfastclub 25/02/2010 at 2:58 pm #

      baiklah >.<

    • mybreakfastclub 25/02/2010 at 3:03 pm #

      good luck~

  73. la dolce 18/02/2010 at 4:35 pm #

    helo! i la dolce

    • mybreakfastclub 25/02/2010 at 3:00 pm #

      hai~

  74. mohamad riduansah 25/02/2010 at 1:27 pm #

    hai..saye wai mase ujibakat af8 tu saye msuk trek selebriti yg bersaing dgn pompuan untuk dptkan card vvip.tp saye takde rezeki nak dapat tiket tu…nmun saye bertuah juga sbb first time ikut ujibakat tu,,walaupun saye jauh dri tawau,sabah.tp pengalaman nak jdi seorang bintang kena ade keyakinan diri,,,so sekarang ni im study kat MAHSA UNIVERSITY COLLAGE,nak tukar bidang untuk mjadi seorang jururawat yang berwawasan.sekali sekala boleh hiburkan my patient..hehehe.bye.jgan lupa afundi saye wai,.okbah kalau kau!!!!!!!!

    • mybreakfastclub 25/02/2010 at 2:59 pm #

      wah! jururawat lelaki lah ni ek? tahniah

      • mohamad riduansah 15/03/2010 at 1:18 pm #

        timerkasi…,,:-)

  75. afiq 08/03/2010 at 12:06 pm #

    bleh ke ak tercalon dlm pelajar af akan datang..??????

    • mybreakfastclub 10/03/2010 at 10:15 pm #

      knp tdk? πŸ™‚

  76. farisha 08/03/2010 at 11:11 pm #

    hyeeee????

    • mybreakfastclub 10/03/2010 at 10:12 pm #

      yes hye

      • avril lavigne 02/04/2010 at 3:31 pm #

        hoi!pasti berjaya!.akademi fantasia!8.

  77. aiman 09/03/2010 at 6:07 pm #

    saya telah tersenarai dalam 20 pelajar akademi fantasia musim ke-8,pihak astro telefon saya menyatakan bhwa saya perlu bersiap sedia untuk mengikuti konsert prelude pada 14 mac 2010 tp camne plak bleh jadi tirai akademi pada 13 mac ni???jadi saya rasa ada sedikit ketidakadilan disini…td saya tgk di awani 12 pelajar telah tersenarai…saya jadi pelik,knp saya tidak diinformkan ttg hal ini…..dimanakah saya perlu menyuarakan ketidakpuasan hati saya ini?????

    • mybreakfastclub 10/03/2010 at 10:23 pm #

      hah? >.<'!!

    • rodzi 03/04/2010 at 10:44 pm #

      pihak astro la..

  78. faiz =fanclub emma 10/03/2010 at 11:59 pm #

    sokongla EMMA ……………..sbb wa adiq angkat dye mase time keje same2 kat A&W dlu

    • mybreakfastclub 11/03/2010 at 1:02 am #

      amboi >.<'))

    • rodzi 03/04/2010 at 10:40 pm #

      sorry la.. adik, ema dah out so..

      • mybreakfastclub 03/05/2010 at 2:46 am #

        haha…ade je

  79. yana 12/03/2010 at 8:35 pm #

    hye…..sye owg bwu kat sni..emm,af ny patut diteruskan cbb af adalah 1 program realiti yg terbaik n af adalah proram yg amat bergna utk mrka menonjolkan bakat yg mereka ada.

    • mybreakfastclub 12/03/2010 at 9:04 pm #

      yeah…..that rite yana

      • enissha 28/03/2010 at 3:38 pm #

        aiiiii

  80. org 13/03/2010 at 9:54 am #

    aku pon nak juakk !! pon2….

  81. mimi 14/03/2010 at 1:18 pm #

    ak arap iwan juare sebb die hensem n sore sedap gilerr!
    go iwan!
    i luve u
    n,pserta wanita taon ni xbest lgsong!
    tula,asal amek kt sabah jer…
    boring!

    • ila95 20/03/2010 at 10:46 pm #

      btol2…so korg jom rmai2 afundi iwan…

    • akatsuki 17/05/2010 at 4:41 pm #

      BRANI KO CKP SABAH X BEST!!!

  82. cute girlz 14/03/2010 at 10:16 pm #

    hello,selamat malam semua,,,,boleh x kalau girlx nak join skali ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????kalau x boleh is ok…………girlz pergi kat lain seperti TWITTER, FACEBOOK, TAGGED, MYSPACE KE….. Ada org sudi x nak ajak girlz join skali

  83. cute girlz 14/03/2010 at 10:19 pm #

    pleeeeeeeeeeeeeezzzzzzzz, kalau handphone girlz xada kredit…….. nak tanya satu soalan “mybreakfastclub tu lakior pompuan”??? jawab dengan ikhlaslah

    • mybreakfastclub 03/05/2010 at 2:44 am #

      laki

  84. DAK TMLOH. . . 20/03/2010 at 3:27 pm #

    klau blan 5 bru msuk 18 bley….????

  85. DAK TMLOH. . . 21/03/2010 at 2:41 pm #

    lAu lhiR bLan 5 blEy x msok af tawOn dpn. . .???

  86. NURIN 24/03/2010 at 4:51 pm #

    DALAM AF 8 NI,SAYA MINAT ANUM,FARINA,DAUS,IWAN DAN MAULANA.

  87. bUdAk cUtE..... 25/03/2010 at 6:10 pm #

    sOkOnG iWaN,aNuM,AdIrA…..yeah….

    • PRINCESS 24/04/2010 at 10:38 pm #

      bLeh……..huhu

  88. bUdAk cUtE..... 25/03/2010 at 6:12 pm #

    πŸ˜€

  89. aina 27/03/2010 at 11:12 am #

    iwaniwaniwaniwamiwaniwaniwaniwaniwaniwaniwaniwaniwaniwnaiw

  90. aina 27/03/2010 at 12:14 pm #

    iwaniwa da best.. cuta plak tu..huhuhu

  91. mashi0810 27/03/2010 at 3:36 pm #

    salam….
    korg cane nk jd fan club bbdak af8 ek???????????????????
    plez gtaw,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  92. mashi0810 27/03/2010 at 3:42 pm #

    tolong lah korg,,
    law sspe nk tlg uw en,,
    gtaw kter at myspace kter,,
    IErA_tOmEy94@yahoo.com,,
    tlg ea,,,
    rOckkkksssss(ANUM),,,
    ok bah klau kaw…

  93. akmal 27/03/2010 at 3:56 pm #

    hai semua i akmal la…… sape sape yang nk knalan leh haaaaaaa…………..

    • enissha 28/03/2010 at 11:16 am #

      haloooooooooooooo

  94. ka 28/03/2010 at 11:02 am #

    aku pun nk masuk juds

  95. enissha 28/03/2010 at 11:13 am #

    hai akmal

  96. enissha 28/03/2010 at 11:14 am #

    hai aina

  97. enissha 28/03/2010 at 12:57 pm #

    hai semua…………saya enissha,sape2 nk berkenalan 2 tgor2 larh ekkkkkkk

  98. enissha 28/03/2010 at 3:57 pm #

    apesal semua orang diam nie????????

  99. daQ nAkAl 30/03/2010 at 5:49 pm #

    aiii kwAn2. . . sAl xdEk owAng pOwn erk. . . sEnyp jEyp. . . errmmm blEy kEr lAw naQ msOwk af,tp bfdAy blAn 5. . . ermmmm

  100. nuramirah 07/04/2010 at 12:24 pm #

    good

  101. qisz 10/04/2010 at 3:09 pm #

    heyp….sye owang bawu at cinie….

  102. arra 11/04/2010 at 5:08 pm #

    i love iwan .

  103. nik putri 14/04/2010 at 3:24 pm #

    hi semua!!!!leh kenalan x?

    • ayu nazirah 16/04/2010 at 3:30 pm #

      boleh gak>>>

    • GuRLs BuGis SdKn 04/05/2010 at 4:24 pm #

      hai…PutRi
      BlH bha Lo Ko mo KNal…..

  104. ayu nazirah 16/04/2010 at 3:29 pm #

    best 2 AF 8
    aku minat Adiraaaaaa…….
    Korng???????????????????????????????

    • fiQ... 17/04/2010 at 9:23 pm #

      aQ minat fiQ….. Hu3,,,

    • akatsuki 17/05/2010 at 4:46 pm #

      ME 2.

  105. eyna 17/04/2010 at 12:20 am #

    salam….
    nk msuk AF ley x skrng nie??
    la…..
    lupe…..
    konsert da ke 5 esop
    nk jupe iwan n daus!!!huhuhu

  106. Syirah 17/04/2010 at 8:10 pm #

    saya nak tanya kenapa peserta AF tahun ni suka main dan pengundi mengundi yang bagus keluar? Saya rasa pengundi sekarang suka lihat pd rupa sahaja tanpa menilai akan prestasi peserta-peserta tersebut? Keluarkan Nad kerana dia tidak ada potensi untuk menjadi seorang penyanyi.

    • diana 29/04/2010 at 3:14 pm #

      ehh nape pulakk ?
      nad bes ape .

      • akatsuki 17/05/2010 at 4:38 pm #

        sepa ckp nad best!

    • GuRLs BuGis SdKn 04/05/2010 at 4:23 pm #

      BTL…
      PenyinGkiRAn ShahiR Lg MenYakitKan..
      SEDaNgKan Dya Sgt BerBakat……

      • sheila 28/05/2010 at 11:27 am #

        tak best sgt pun…

  107. fiQ... 17/04/2010 at 9:20 pm #

    btowl3… aGree witH shirAh,,,

  108. mamat 19/04/2010 at 6:30 pm #

    askom aku mat

    • mila 04/05/2010 at 4:10 pm #

      kenapa nama kau mamat ertinyakan mati.

      • sheila 28/05/2010 at 11:28 am #

        kureng tul owh koe nie.

    • gadis merah jambu@ N.A.B.I 09/05/2010 at 11:18 am #

      wa’alaikumusslam….. wak Mat dwie mana arrrrr???????

  109. amirul 22/04/2010 at 7:14 pm #

    AKU NAK MASOK AF KE SEMBILAN BOLEH PLES AKU INGIN MENYANYI…………………………OH.HA.HA….

    • sheila 28/05/2010 at 11:30 am #

      suara pun x sedap ada hati nak msk af.see the leg larr…

  110. ezad1204 24/04/2010 at 3:18 am #

    utk af musim tahun ni tak best. nak tahu kenapa? semua pelajar yg dipilih tu kelabu asap. lagi pun ni cuma pendapat saya. pihak akademi pun ada silap, pilh pelajar ikut citarasa sendiri. plzz la buat perubahan sedikit, jgn buat uji bakat sedap mata memandang dgn package la apa la. …. pada pandangan saya baik tak payah bt af. buat orang boring jer. saya seorang yg pernah memasuki ujibakat ni tapi tertewas kerana penguji bakat tak buka mata dan telinga semua sambil lewa aje. saya peminat af sejak zaman zahid dan mawi

    • mybreakfastclub 03/05/2010 at 2:47 am #

      this is a good comment

  111. hani 28/04/2010 at 12:44 pm #

    i loovvee DAUS!!!!!!

    • gorilagurl 29/04/2010 at 3:46 pm #

      alah iwan ag comey dari daus

      • akatsuki 17/05/2010 at 4:45 pm #

        MNA ADA!

  112. diana 29/04/2010 at 3:15 pm #

    nad da terkeluaa .
    nsebb daus aku ade lagy .
    bhahhaha !

  113. gorilagurl 29/04/2010 at 3:45 pm #

    hai all

    • GuRLs BuGis SdKn 04/05/2010 at 4:19 pm #

      Haiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  114. pipi 01/05/2010 at 9:16 pm #

    hye …. korang suke spe dlm af???

    • Fie_Qah 02/05/2010 at 5:05 pm #

      of course larh iwan,daus&adira….. do the best… aQ akan slalu undi qmu.. harap iwan,daus&adira masu final…. amin…… akhakhkkk

      • GuRLs BuGis SdKn 04/05/2010 at 4:18 pm #

        Aq SoKong…..

    • sheila 28/05/2010 at 11:41 am #

      sa lebih suka ain…coz..suara dia sdp…

  115. mr harap 02/05/2010 at 12:59 pm #

    aq ske maulana……korg plak ske spe…….

    • GuRLs BuGis SdKn 04/05/2010 at 4:08 pm #

      Aq SuKa ADiRA ,IwaN, DAuS N FaRINa…
      CePat SINGkiRKan AiN N MaULaNA……

      • akatsuki 17/05/2010 at 4:44 pm #

        BETUL2!

  116. lonely maker 02/05/2010 at 1:02 pm #

    thn nie af x bes lngsung………..pendapat korg lak cam ne…………pljr,juri&pengacara sume x bes.

  117. zati 02/05/2010 at 5:38 pm #

    iwan pko buleh monang ,outkan.ain

    • GuRLs BuGis SdKn 04/05/2010 at 4:04 pm #

      OrAIiiiiiiiiiiiTTTt Sy SoKoNg SiNgkiRKan Ain…..

  118. zati 02/05/2010 at 5:39 pm #

    iwan ko buleh monang punyo ………taun ni….

    • mila 04/05/2010 at 4:11 pm #

      hai zati awak minat iwan ke?

      • iela 21/06/2010 at 11:31 am #

        HAI KITA BARU LAGI

  119. shafina 04/05/2010 at 1:13 pm #

    best koWt aF8 NiEy………..
    tApI NaD Da xDeR La……………….
    BoSaN…………..
    iWaN,AdIrA n DaUs………….
    gOoD LuCk 4u all……………………

    • mybreakfastclub 23/05/2010 at 1:10 pm #

      daus final woh

  120. Sue 04/05/2010 at 2:40 pm #

    AFMASUK SHAHIR!!!!!!!!!!!!!!!!kenapa shahir keluar????????`TAK ADIL!!!!!!! walau pape pun shahir tetap THE BEST!!!!!! LOVE YOU!!!!-shahir-

    • mybreakfastclub 23/05/2010 at 1:11 pm #

      he won it…hehe

  121. mila 04/05/2010 at 4:02 pm #

    iwan memang layak masuk af8 ni.

  122. mila 04/05/2010 at 4:08 pm #

    hai saya mila boleh berkenalan.

  123. mila 04/05/2010 at 4:15 pm #

    sebenarnya nama aku aina.

  124. GuRLs BuGis SdKn 04/05/2010 at 4:29 pm #

    Hyeeee IwAN…DauS…ADiRA N FaRiNa…
    Aq YakiN Km BlH maSuk FiNal…
    So Bt Yg TERBaik…
    N yG pNtg SinGKirKAn AiN N mauLana k…

  125. GuRLs BuGis SdKn 05/05/2010 at 3:00 pm #

    aDui…KeSiaN Tul C Ain Dlm DiaRi Af sMalam..
    MeNangis..
    HahAHAHAHA…..KeSIaN AIn..
    2Lah Nak TuNjuk HeBat….
    LaST2 XdPt LamPu HiJau MiNgGu Ke 7…
    KeSIANNNNNNNN

    • mybreakfastclub 23/05/2010 at 1:12 pm #

      bukan rezeki dia …hmm

  126. zai 06/05/2010 at 5:41 am #

    wan leh mng tp adira ag besh..

  127. gadis merah jambu@ N.A.B.I 09/05/2010 at 11:26 am #

    assalamualaikum…. hye cume. . . bg y mnat kt iwan,anum,adira n daus 2…,kta sama2 doakn diorang keyh….. n utk AF MASUK,undi anum arrr.hehee.

    • mybreakfastclub 23/05/2010 at 1:12 pm #

      shahir~~

  128. stef 09/05/2010 at 1:48 pm #

    korang sume afundi DAUS….pesanan dari org2 s’wak….bg yg sudah out, afmasuk aALIF tau….pesanan important nie….

    • fiq 16/05/2010 at 9:44 pm #

      nyampah aku tngok af,ain ok tp kuar….

    • dyesebellwin 17/05/2010 at 9:54 pm #

      yes undi dau s
      daus yang terbaik tambahan lagi lagu yang dibawa daus susah lah konsert lepas

  129. mIzu_Holas 15/05/2010 at 5:36 pm #

    huhai..

  130. fiq 16/05/2010 at 9:29 pm #

    af tak adil…main serap2

  131. fiq 16/05/2010 at 9:31 pm #

    tak adil af

  132. fiq 16/05/2010 at 9:32 pm #

    af tak adil

  133. fiq 16/05/2010 at 9:33 pm #

    af tak adil,menyampah tngok shahir 2…..ain ok haperr…

    • boyz 17/05/2010 at 7:50 pm #

      yap………..aper la yang diorang tengok sangat kat shahir tu…….dah nampak sangat dah yang diarang dah pilih dier sbg juara..jadi tak yah la nak buang duit nak ngundi lagi………….kalau la ader af 9 next year,bersedialah untuk af masuk………..gerenti ader punya………..

      • fathonah 22/05/2010 at 6:15 pm #

        syg bangat deh ain dh xde

  134. akatsuki 17/05/2010 at 4:37 pm #

    wa caya lu bro!

  135. dyesebellwin 17/05/2010 at 9:49 pm #

    af 8 mat bagus

  136. dyesebellwin 17/05/2010 at 9:56 pm #

    sokong daus idup orang sarwak

    • mybreakfastclub 23/05/2010 at 1:19 pm #

      huhu~~~~

  137. eQieyn 17/05/2010 at 9:59 pm #

    sHahir Keyh pEwr…

    Lau tA tau nk meniLai ssOrg uUw dRi bKt yG dYewr aD..

    …jGn oVer Lawh dErR

  138. boyz 18/05/2010 at 2:23 pm #

    ya ke ok……bkn kerana sama negeri ke……………
    nak nilai pe ke benda….dah memang teruk………

  139. dyesebellwin 18/05/2010 at 10:23 pm #

    jeles ka ape………..
    shahir memang bagus pun macam daus
    tengok adira mentain je ……………

  140. aq 20/05/2010 at 2:25 pm #

    aq x percye cinte

  141. BALQIS 20/05/2010 at 9:39 pm #

    AFMASUK adalah ALIF … !!!!!!
    knp ALIF mesti kena kuar ??????? !!!!!!!!
    walau apa pun ALIF the beszzzzzz …………
    I LOVE U SO MUCH ….. !!!!!!!!
    MMMM UUUUUUUU AAAA HHHHHHHHHHHHHHH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • fathonah 22/05/2010 at 6:23 pm #

      lu minat alif …ape barang de!!!

  142. epo rock 21/05/2010 at 1:27 am #

    undi shahir shahir juara hoi hoi hoi

  143. LIA 21/05/2010 at 7:42 pm #

    HRP2 SHAHIR JADI JUARA……………….JADI KITE SAME2 UNDI…………….!!!!!!!!!!!!!!!!!HA0EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE………………….(HAHAHAHAHAHAHAH

    • fathonah 22/05/2010 at 5:51 pm #

      jom undi shahir….

      • fathonah 22/05/2010 at 6:12 pm #

        hye bley bekenalan?

      • mybreakfastclub 23/05/2010 at 1:16 pm #

        undi undi!!! ^_^

    • fathonah 22/05/2010 at 5:51 pm #

      jom undi shahir….smoga dia jadi

    • mybreakfastclub 23/05/2010 at 1:15 pm #

      he won it thou`

    • mybreakfastclub 23/05/2010 at 1:17 pm #

      yeah~

  144. fathonah 22/05/2010 at 5:49 pm #

    kowg sume meh kite rmai-rmai undi shahir

    • mybreakfastclub 23/05/2010 at 1:14 pm #

      shahir dah menang…kekeke~

  145. fathonah 22/05/2010 at 6:07 pm #

    siapakah yg bakal jadi juara malam ni???aq arap shahir

    • mybreakfastclub 23/05/2010 at 1:08 pm #

      shahir dah menang πŸ™‚

  146. nurul 22/05/2010 at 10:01 pm #

    nape ni undi x msok2…sedih nye…

    • mybreakfastclub 23/05/2010 at 1:13 pm #

      nga?!

  147. boyz 22/05/2010 at 11:04 pm #

    korang tak payah undi pun dier tu confirm juara…………..kan dier tu pilihan pengetua dan astro…….keputusan yang very2 shit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • mybreakfastclub 23/05/2010 at 1:02 pm #

      gosh~~ rilex…

  148. elly 24/05/2010 at 5:47 pm #

    fuyooooooooooooooooooooooooooo best gilerrrrrr go cayok shahir congratulation!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  149. sheila 28/05/2010 at 11:31 am #

    chewah!!!best gila…

  150. sheila 28/05/2010 at 11:42 am #

    thn dpn sa msk af…klu ada masa lpg tue…undilah yee….

  151. james 28/05/2010 at 11:44 am #

    bleh bha kalo koe….

  152. sheila 28/05/2010 at 11:47 am #

    tq…soo much.kalo sa menang sa blanja korang semua….jumpa ja sa d penampang…..sa tinggal kat sana..

  153. rokee_bank_Dude 03/06/2010 at 3:07 pm #

    hi ko_Rang………………….aku dengar nak dence>>>>>>x ajak aku sekali ke>>> ❀ ❀ ❀

  154. baby_gurlz 04/06/2010 at 6:08 pm #

    hai korang….i budak baru kat cni…i nak komen,…budak syahir tu memang layak jadi juara….

  155. zizie 06/06/2010 at 9:43 pm #

    GoOd LuCk FoR sHaHiR,sEmOgA BeRjAyA At LuAr CnE…

  156. azimah 07/06/2010 at 11:03 am #

    saya pminat no 1……………shahir…you are the best!!!!!!!!!!!!!

  157. chichi anje 07/06/2010 at 11:52 am #

    No komEn………….But The Winner Is the best….

  158. *+!a* 13/06/2010 at 6:15 pm #

    hievrybdy!!!!!!!!!!
    knw wth?????SHAHIR IS SOOOOOOOO CCCUUUUTTTTEEE!!!!!!
    I LUV HIM SO SO MUCH…….
    i really hope for his luck….

  159. fatin 21/06/2010 at 6:34 pm #

    Shahir memang hebat.Saya suka lagunya =kebahgiaan dalam perpisahan.

  160. miera 02/07/2010 at 12:50 pm #

    hye…nk knl ley??????

  161. miera 02/07/2010 at 12:51 pm #

    hye..nk knl ley????

  162. mairiel basir 12/12/2010 at 5:02 pm #

    ermmm………bestnyerrrr af8…..af setiap thun best….

  163. emiee 09/04/2011 at 4:49 pm #

    hai leh knl x…….

  164. mybreakfastclub 11/03/2010 at 1:02 am #

    click ini smua

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pelajar Akademi Fantasia 8, 2010 « - 10/03/2010

    […] Akademi Fantasia 8, 2010 10 03 2010 Hingga saat entry ini ditaip, entry Akademi Fantasia 8 yang telah saya blog pada 28 Disember 2009 yang lalu masih #1 di dalam enjin carian Google untuk […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: