Top Host 2010 TV3

19 Jan

Korang ingat lagi tak Malaysian Top Host (MTH) TV3? I rasa semua ingat lagi show MTH tersebut yang mana Nurul Syuhada Nurul Ain Mohd Zain adalah pemenangnya. Itu cerita 4 tahun yang lalu dan yang pasti MTH sememangnya telah berjaya mencungkil bakat baru dalam bidang pengacaraan bukan sahaja Nurul Syuhada malah Mohd Saiful Nizam Ismail dan Teh Syuhaida Mat Sharip. Thumbs up!

Untuk pengetahuan you all, this year…TV3 sekali lagi mencari line up Top Host menerusi program Top Host 2010…rebranding weh! TOP HOST 2010…hehe. Pencarian bermula dari 16 hingga 31 Januari 2010…dan make sure juga yang you guys berumur antara 18 tahun – 28 tahun dan fasih bertutur dalam Bahasa Melayu dan Inggeris, lain2 bahasa sure bonus one lah 🙂

Untuk menyertai Top Host 2010, you all kena hantar resume bersama koleksi gambar terkini atau memperkenalkan diri menerusi rakaman video (VCD atau DVD) selama 1 minit….

….ATAU you guys tulis esei ringkas tidak melebihi 150 patah perkataan. “Saya adalah Top Host 2010 kerana …”. Hantarkan penyertaan melalui kiriman pos ke alamat:

Penerbit Top Host 2010, Primeworks Studios, Sri Pentas, 3, Persiaran Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya, Selangor.

The best thing is…pihak TV3 juga mengalu-alukan penyertaan secara online menerusi laman web http://www.tv3.com.my/tophost2010. Ingat! Tarikh tutup bagi penyertaan adalah pada 31 Januari ini. Mereka yang layak akan dihubungi penerbit. So…Good Luck guys! 😉

p/s: Macam mana nak buat Buletin Utama Opening Sequence 2008? the answer: sila guna After Effect ngan Autodesk …eh? out of topic dah :p

Advertisements

21 Responses to “Top Host 2010 TV3”

  1. yantz yanttie 19/01/2010 at 10:13 am #

    whooaaa..
    u think i capable..lol =p

    • mybreakfastclub 19/01/2010 at 2:03 pm #

      of course!

  2. enydiamond 19/01/2010 at 11:19 am #

    hey..u join ke ? 😀

    • mybreakfastclub 19/01/2010 at 2:03 pm #

      are u hoping im joining it? hahaha

  3. TQaHLuV2PM 19/01/2010 at 1:11 pm #

    hehehe..=) dh lame x siggah ni..andy, x nk try ke?..mane tau..berezeki jd MTH 2010..huhuhu..=p

    • mybreakfastclub 19/01/2010 at 2:02 pm #

      amboiiiiiiiiiiiiiiiii

  4. yantz yanttie 19/01/2010 at 3:55 pm #

    hehehe

    • mybreakfastclub 19/01/2010 at 6:32 pm #

      nak try la tu :p good!

  5. yaya 19/01/2010 at 4:46 pm #

    hoho…nak try2!!

    • mybreakfastclub 19/01/2010 at 6:33 pm #

      bagus!

  6. syamansors 19/01/2010 at 6:24 pm #

    i sokong Andy masuk.
    siriyesss!

    • mybreakfastclub 19/01/2010 at 6:32 pm #

      adeh….

  7. LittleMsAngel 19/01/2010 at 6:59 pm #

    try your luck on this one D… ^_^

    • mybreakfastclub 19/01/2010 at 7:03 pm #

      baik awak yang cuba. menang dpt kja dgn media prima.

  8. aciapai 19/01/2010 at 9:20 pm #

    ola kaban..aku pun enda nyangka gara2 isu nya sampai mlm to blog aku agi mansau arr..huhuhu..sapa ngasuh indu nya sot2 ngaga statement nya..dah meh ia..

    • mybreakfastclub 19/01/2010 at 9:29 pm #

      enti nn bc nuffnang..sigi kaya nuan..haha

  9. tengku 22/01/2010 at 10:34 am #

    kamu tak apply ka andy?

  10. mybreakfastclub 22/01/2010 at 2:41 pm #

    no tengku :p

  11. liyanaintan 28/01/2010 at 2:50 am #

    Hi, just nak tanya. Online application still boleh guna ke? It seems like system asyik error je. Dah bnyk kali dah cube submit application. Plus, is it true that diorang dah shortlisted the candidates? Ade rumors yg cakap macam tu…hurm…

    Thanks!

  12. legenda 24/06/2010 at 8:24 am #

    Dorang dah shortlisted ke candidates?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: