BEJAKU

iban tatu

Tabi basa,

Aku ngelalu ke penatai bala kaban ti nemuai ke sukut Iban ba Mybreakfastclub (MBC) tu. Dua kali bali nama ya ngena jaku bansa kitai: Gerempung, Gempurung, Gempurungiruppagi, Ok, ya ke 3 nya kena aku, manah agi bunyi ya taja enda entu nyintir reti Mybreakfastclub.Hehe.

Enti deka naip nitih rintai enggau sepil jaku Iban ti standard sereta betul, aku ukai orang ti ngembuan bepenemu senentang nya, nyadi aku minta ampun dulu. Tambah mega, tu meh keterubah ya aku naip blog ngena jaku Iban.

Baka kaban aku ke bukai, aku tu sigi ukai orang beperindik diau ba rumah panjai sereta ada ngau bepejalai ke pengidup nitih ke singkang gaya pendiau asal kitai Iban. Taja pia, aku sigi meruan ngingat ke penatai asal bansa diri. Gaya pengidup kitai sigi enda sama, nyak maie mayuh kebuah kitai idup enda sama jalai penemu. Tang di ati, kitai tetap Iban.

Sekeda bala raban ke bisi enggau begulai kala tepansa ke tanya senentang bansa aku. Iban aku kaban. Ba aku, cukup manah enti orang enda malu betanya sereta rajin bekunsi betukar penemu, rugi sigi enda.

Ba sukut randau Iban@M.B.C aku ti keterubah tu, aku deka nanya kita semua senentang IBAN BARU. Kati runding tauka jaku kenang ari nuan empu senentang IBAN BARU? Aku tetemu ke pekara tu ba siti ari blog Iban (enda ingat ni bagi).

Nama reti Iban Baru ba nuan? Kati ke IBAN BARU? Aku tu IBAN BARU ka? Aram, bekunsi ke penemu pangan diri, anang kepapas. Baik buah runding nuan madah aku salah tauka betul, aku terima ngau ati terbuka. Aku ukai Iban Typical.

Advertisements

121 Responses to “BEJAKU”

  1. Angel 23/08/2009 at 4:39 pm #

    Keterubah sekali, aku deka merik tempap jari ketegal nuan ti udah ngatur leka jako ti badas kena muka randau ruai ditu. Pia mega aku deka merik terima kasih laban nuan ti udah menyelit ka siti awak endor bebasa ke penatai diri bak Gempurungiruppagi tu.

    Nyaut jako tanya nuan tadi senentang nama reti Iban Baru, ba runding aku, Iban Baru tu ngerembai enggau ngangkat ke pengawa ti udah di tubuh ke bala tuai kitai menya. Reti ba aku tadi ngemansang ke bansa diri, ngemaju ke diri ari lubuk penaik bala aki ini kitai. Semak urang madah Iban agi ngena cawat, bagi nembiak Iban Baru, anang jampat latah. Jako tu meh digaga kitai ke penderas ati kitai kena kitai madah ngagai bala raban bukai, bansa kitai udah jauh maju, maioh anak bangsa kitai udah ba tikas pelajar ti tinggi, udah maioh bangsa kitai ti ngembuan pengidup ti menyana.

    Pengujung ia ari aku, bagi aku Iban Baru tu meh bala raban ti deka ngulih ke tabik basa ari bansa bukai di dunya tu.

  2. mybreakfastclub 23/08/2009 at 4:50 pm #

    Terima Kasih Angel.

    Sepemenjai aku kala blogging ba internet, tu meh keterubah ya ati aku tepansa ka nguji blogging ngena jaku bans akitai. Ukai enda kala ka tang laban idea bedau bisi. Aku ngarap mujur serta blog wordpress aku terus bisi dalam dunia internet tu laban bepun ari keterubah blogging, macam-macam udah blog dikena aku tang nadai siti ke mengkang tinggal.

    Iban Baru. Ya ke amat dipeda aku, nembiak ke serebak enggau aku , kelebih agi kitai ti ada 80an tauka 90an ke atas (aku ada taun 1987), smua kitai ada ba kategori ‘dunya baru’ which is kitai idup dalam dunya moden.Nyak maie kitai nyadi Iban Baru.

    Nitih ke rintai runding di beri nuan ba atas nya Angel, aku sigi setuju 100%. Baik ba pelajar sekula, gaya pengidup serta runding, Iban Baru mayuh meri pemansang serta ngubah pendiau kitai Iban.

    Taja pia, enda semua bala bansa Iban setuju ngenang pasal Iban Baru. Pekara tu agi diperati aku.

  3. Lucy Angel 23/08/2009 at 9:26 pm #

    Ba pekara ti diperati ke nuan nya, sigi agi bisi bala raban kitai ti enda setuju pasal Iban Baru ketegal ba ati sida, Iban baru tu meh reti ia anak bansa kitai nadai ingat ke penatai diri agi laban nyau udah maju, nyau udah mansang.

    Nyak alai sida nganggap bala nembiak Iban Baru tu udah enda ingat ke leka main asal, pengawa asal, enggau ni maioh bagi utai ti nyait ke bansa kitai Iban.

    Nyak meh diatu bisi maioh bala raban kitai ti benung ngangkat ke penemu tu baru. Ba runding aku, sigi amat nembiak Iban Baru tu maioh enda nemu main asal tu agi. Enda nyema ba urang, tang ba dirik aku empu.

    Taja pia, ketegal kitai ti ada 80an enggau 90an munyi ko pengarang enda nemu utai bansa tu laban kitai nadai di tunjuk ke bala bansa main tu.

    Ukai ka nyalah sapa-sapa, tang meh semua bela megai tanggungjawab. Bala nembiak Iban Baru tu meh patut diberi peransang ngambik bisi minat sereta ulih ngangkat ke bansa kitai ukai mina enggau penemu dunia baru, tang adat asal budaya kitai Iban mega.

  4. mybreakfastclub 23/08/2009 at 11:03 pm #

    Kadang2 aku terfikir, naka ni adat kitai deka terus bertahan? Agi bisi kini bala raban rebak baru ke amat2 nemu serta ngembuan pengelandik pasal adat bansa kitai?

    Makin hari ya ke temu aku, utai tu lubah2 lenyap. Enda nyalah sapa2, enti diau ba nengeri, kitai sigi jarang ngena adat2 asal. Nadai kebuah ka ngena kenu ko sekeda bala. Semadi ba certain event2, bisi ga aku mda orang beguna ke ‘Iban’..maksud aku orang beguna ke Iban kena mantaika Ngajat, Ngepan, Miring (engka bisi kekadang) …tang kelebih ari nya, nadai.

    Tambah mega enti diperati, bisi orang ngena title ‘Iban’ untuk apa2 event tp orang ke ngena ngepan nya ukai nya orang Iban.

    Sigi amat kitai nyanggup serta nyukung 1Malaysia, tapi dari segi ngemeran ke penatai, pengempu serta pemaik main, adat serta pemungkal asal bansa, nya makin jarang dikemeran kemaya hari.

    Iban Baru bakanya kah? Udah tebuka runding amat neh. πŸ™‚ Hmm.

  5. Lucy Angel 24/08/2009 at 12:09 am #

    Setuju amat ngau buah jako enggau pikir nuan nyak. Nyak sigi ia ke bendar. Semua tu nyadi ke cabaran Iban Baru. keputusan ba tangan kitai. Taja pia, enti siko aja ngembuan ati ti deka ngenan ke adat asal kitai tapi enda disukung bala maioh, perkara tu enda ulih nyadi.

    Semak ambik ke banding,urang ari menua bukai balat agi rindu meda adat asal kitai. Sedangkan bangsa bukai nemu ajat kitai iban, maioh agik bala nembiak ke diau ba rumah panjai enda nemu ngajat.

    Nyemak ba aku empu. Aku pan enda nemu ngajat. Taja piak, aku sigi enda diau ba rumah panjai. Nyak meh nyau datai ba penemu pengarang tadi, lebuh maia bisi event kenu pengerami Iban, maioh agi bala ukai Iban ke ngajat enggau be-ngepan.

    Bagi aku, tu meh siti cara kitai sama bela nyedar ke pangan diri adat kitai nyau majak lenyau.

    http://www.iban.tk

    p/s: A, belajar ngajat g.

  6. mybreakfastclub 24/08/2009 at 7:08 pm #

    Lucy angel.

    Ngajat? Akai, malu. haha. Nemu pia-pia aja. Tang enti udah mabuk sigi tau endar ngajat. Enda alit ati. Ti enda mabuk, semampai kemukai hari ngajat. Tiun kin, tunga kitu. Manah diau diri meda orang ke lebih landik ngajat. Haha. Angel mesti nemu ngajat. hehehe

  7. april 24/08/2009 at 10:34 pm #

    keterubah ya aku meri terima kasih laban nuan udah muka ke randau ti manah gau kitai tau bejurai ke penemu dalam gempuru tuk…

    nang amat ko seduai nuan.endak jauh nyema diri aku empu enti bejaku ngena jaku iban tau bisi campur jaku bangsa bukai….
    uji peda seduai iklan maybank nyak seduai nyak menyanak ukai iban ke bendar nyak…
    adt,main enggau asal iban nyak kemaya ari tuk mayuh agi di main ke bangsa bukai..laban bangsa kitai nadai nemu main tai kenya…
    bak sekedak rumah panjai pun jarang tetemu ke sida bebendai,tawak,engkerumung enggau mayuh agi….laban bisi sekedak ngasai endak nemu main nyak alu jual ngagai orang…..
    kenie kitai bujang dara kemaya ari tu ka belajar main alat music asal kitai?
    tq..

  8. mybreakfastclub 24/08/2009 at 10:58 pm #

    april,

    terima kasih begulai enggau kami ditu. kebendar ya, aku kala nguji main alat music asal iban, yang mcm gong nya..t nda salah ku la. enda gak ngenusah ni enti ngena ngau kiraan. haha. tang enti ke bukai ku sigi nda nemu. malu gak asai enda nemu nya alai kala nguji merani ke diri main gong nya.

  9. hyde 25/08/2009 at 3:52 am #

    *sorry, bhs iban aku berterabur*
    teruskan naip blog iban tok meh Andy. enti bisi ari limpang ktu gak aku. bejako saja meh. lalala

  10. mybreakfastclub 25/08/2009 at 12:25 pm #

    Selamat datai Hyde, bisi hari limpang meh kitu. Buji udah tetemu ke palan tau nusui leka jaku nith ke ati diri empu. Terima KAsih lalu kitu.

  11. april 25/08/2009 at 1:07 pm #

    manah lh nyak andy….
    hahaha
    aku empu endak mu main lebih ari engkerumung ti main asal iban….
    laban aku di asuh parent ku belajar main violin ari umur 6 tahun sampai diatu….
    rythme main gong/tawak mesti ka sama baru ya betul…
    hehehe
    keep on practice….

  12. Lucy Angel 25/08/2009 at 2:30 pm #

    hahaha… A, dua2 iko kakak aku nemu ngajat, aku jak ke lansang. Maia begawai, enti orang belabuh ka ngajat, alu lari ke bilik enggai ditarit orang ngajat. Ka ia mabuk, ka ia enda. Pasti ku nyabak mun ditarit orang.. malu3.

    Pama agi kitak nemu ngajat enti dah palau, nyadi ga entepa dia. April nemu ngajat kini?

    • april 28/08/2009 at 12:25 am #

      endak nemu lucy…

      hehe malu nyer…

      • Lucy Angel 01/09/2009 at 8:42 pm #

        anang malu april… dah tok sama2 belajar.. aku belajar bulan 9 tok…

      • mybreakfastclub 01/09/2009 at 9:24 pm #

        y u suddenly bljr bulan 9?

      • Lucy Angel 02/09/2009 at 7:18 pm #

        Andy, bcos kelas stat bulan 9. huhuhu… ajat iban. last year ajat org ulu.. bb join, aku nda. malu!
        this year nekad ka ngau lbn ajat iban. u ka join?

      • mybreakfastclub 02/09/2009 at 10:40 pm #

        woah…good for both of u. aku join? hmm. bdau tebuka ati. hehe…no idea ku.

      • Lucy Angel 03/09/2009 at 8:21 am #

        faham… sgat2 faham. lbn ku pun bkanya suba.

      • mybreakfastclub 03/09/2009 at 3:42 pm #

        πŸ˜‰

      • Lucy 03/09/2009 at 8:19 pm #

        Andy, dah ulih kumin blog ku.. sila2 mun sudi..

      • mybreakfastclub 03/09/2009 at 9:13 pm #

        owkey. sure. πŸ˜‰

    • malaysia teen prince 08/01/2010 at 5:35 pm #

      aku pun baka nn lucy….pasal ngajat cg nda nmu skli ku….nybk darah kini ku nt dipaksa orang ngajat….ukai ku nmu ngajat…..hhuhuuhu

      • mybreakfastclub 08/01/2010 at 6:10 pm #

        haha…easy one..once u mabuk sure u can ngajat…lol

      • Taeyang's lover_lol 08/01/2010 at 7:55 pm #

        m’sia teen prince: anang nyabak. Sama try2 kitai.. Munyi ko Andy, t cukup cas lempong tubuh dibai ngajat. T aku pasti belalai lah.. Hehhe

      • malaysia teen prince 28/01/2010 at 10:58 pm #

        ya laa Taeyang’s lover_lol….try2 gak….hahahaha…

  13. mybreakfastclub 26/08/2009 at 12:27 am #

    april. sorry enti ku nanya, nua guy or girl? enggai ke baka siku kaban blogger ku, nama Jard, tang ya indu. kumbai ku laki. salah mat! haha.

    oh. amat nya april, aku pen sama, slow pasal alat music tradisional Iban. Hal bejual ke alat main asal nya no komen ku april. Engka bisi kebuah besai kini maie orang nya ka nyual. Enti dijual untuk kegunaan memperkasa and memperkembangkan haluan music Iban guna alat adat asal kitai, bangga aku.

    • april 28/08/2009 at 12:24 am #

      aku gurl………so ang pening-peing agi.hehehe

      • mybreakfastclub 28/08/2009 at 1:06 am #

        haha. susah gak kadang2 bc ga laki nama april. erm ok, slmt bekelala april . erk? kada nda ngelala aku nuan tu..hehe :p

  14. mybreakfastclub 26/08/2009 at 12:29 am #

    Lucy. Thats how kitai rebak ke baru diatu. We think more pasal fun aja. Tang enda semua. Like me, aku suka observe, tang enti dah boring2 merati, memang automatik akan join sekali enggau orang berami. Rugi meda aja. Ukai selalu begulai ngasak mat ngau bala kaban belayan πŸ™‚ Tang enti masuk bab2 main asal. Akaidai……………HMMMM.

  15. Lucy Angel 26/08/2009 at 2:41 am #

    Andy,main berbuti tok sigi ngau aku, tapi anang jak ngasoh aku ngajat. Gawai tadi maia ngerebah ranyai, semua my family members ngajat around the palm tree except me and my nephew. nyak pun nephew aku nyabak ka ngau ngajat, sedangkan aku lari betapok dalam bilik. bab tu, memang mindset ku teruk.

    About traditional music and instruments, kami serumah bisi lengkap magang. tapi aku ndai kala sekali pun main nyak. my family used to have gerumung, tawak, bebendai. but had been stolen while we’re not there.

  16. mybreakfastclub 26/08/2009 at 2:46 am #

    Lucy Angel – GOSH! sapa sanggup naban ke gerumung,tawak n etc nyak! Kelalu mat. Anang2 dijual orang nya neh? hmm.

    haha. best kan enti gawai begagai n so on…tapi nembiak nowaday i guess enda entu rindu dah ka ngajat….semua mayuh di’influenced by trend2 kemaya hari, apalagi enti POCO-POCO. O my, nya ukai takat orang biak..cda ke tuai pun join..kadang2 cda ya keleboh agi. aiseh! hahaha :p

  17. hyde 27/08/2009 at 4:10 am #

    maya tawak,engkerumung etc dimain ngau betul secara semulajadi landik ngajat. cubalah. *oh * BYE

  18. mybreakfastclub 27/08/2009 at 4:16 am #

    TATA HYDE. slmt bercuti πŸ™‚

  19. april 28/08/2009 at 12:23 am #

    slmt bercuti all……….

    • mybreakfastclub 28/08/2009 at 1:05 am #

      aku enda bercuti april. erm april..bisi join wM nuan ka? hehe

  20. april 30/08/2009 at 12:22 am #

    apahal endak bercuti??

    april/eppie dlm worldM

    • mybreakfastclub 30/08/2009 at 12:30 am #

      oh//eppie….i kenal u…haha…sekula..so nadai cuti ku πŸ™‚

      • april 30/08/2009 at 12:37 am #

        skoll bak dini….
        uni/college

    • mybreakfastclub 30/08/2009 at 12:48 am #

      πŸ˜‰ bisi ku madah ba sebelah kanan bwh pix ku breakfast deh —->

  21. Sabri Kundai Indit. 31/08/2009 at 9:46 am #

    teng..teng..teng 2 q dti. cool man!!!!!

    • mybreakfastclub 31/08/2009 at 10:20 am #

      ok, ni buah runding deh…haha…selamat datai…tuak nadai…bedau gawai..hehe

  22. Sabri Kundai Indit. 31/08/2009 at 10:33 am #

    it’s wonderful…nda ngacau t ndi i 2ak….kti ngrup i ‘0’ ja arr…

    • mybreakfastclub 31/08/2009 at 2:26 pm #

      erk?! ni enda asai ai O nya…haha

  23. Lucy 31/08/2009 at 2:47 pm #

    A, bala dak musical intruments nya ditaban ke org laban suba kami lama dah nda pulai ke rumah panjai… almost 5 years.. bila kami pulai this year, semua nadai g. even my baby pics..huhuhu… my memories had been stolen. belik!! sah org2 yang sewaktu dengannya.

    Maia gawai, diatu mmg POCO-POCO yang paling popular.. malah macam2 bungai pun bisi.. hahaha.. nuan nemu ka A?

    • mybreakfastclub 31/08/2009 at 2:53 pm #

      gosh….kasih mat…semuapengingat agi mit dah lesap…mind memories aja anag erase…hehe…..oh..poco2 nya sigi nadai sapa enda nemu….org ba Malaya pun bisi rindu ke poco2 nya. hehe

      • Lucy Angel 01/09/2009 at 6:21 pm #

        huhuhu.. nang amat. sedih ku. 😦 bendar aku n mak ku ngiga album2 gambar tp ndai g. mmg suspek2 ia diketahui tapi, kami malas ka bising. biarkan jak lah. cuma yg paing sedh, ol my kenangan wif my late father diak. huhuhu… emo ku.

        boleh poco2 nuan ka? ulih show bungai ila..hehehe

      • mybreakfastclub 01/09/2009 at 9:25 pm #

        dah lesap..nk buat mcm mn…apa2 pun sbr jak lah…. πŸ™‚ mayuh g utai lain yg penting especially current and future life πŸ˜‰

      • mairiel basir 22/01/2010 at 12:01 am #

        apbha kmu ckp ni

    • Lucy 02/09/2009 at 6:26 pm #

      Stju ku Andy. Dh nyau, kni ka ngau. Nyak kmi ndai bbunyi. Mun nda,dh lama dh dibaik btuggung serumah. Tp,kmi sbilik ngai kiruh blaya ktgal hal nyak. G pun, mat ko nuan,apa yg pntg, diatu n masa dpn. Jd,aku sdg mcorak hari2 history ku mpu dmi tatapan dimasa depan.

      • mybreakfastclub 02/09/2009 at 6:33 pm #

        ha…good spirit there…keep it up. ahaha..pa aku jaku inglis tok! hihi

      • Lucy Angel 02/09/2009 at 7:19 pm #

        hihii. ndai ulih buai jaku nuan nya… truskan usaha anda.

  24. april 31/08/2009 at 6:27 pm #

    yayaya……..

    happy merdayka guy…..

    • mybreakfastclub 31/08/2009 at 9:51 pm #

      selamat hari merdeka ke nuan mega πŸ˜‰

  25. biby 04/09/2009 at 3:29 am #

    woah!! andy,tdak pcaya sya!!! its dat u??
    amt steady leka jaku iban d… kalah ku ar..

    • mybreakfastclub 04/09/2009 at 3:47 am #

      enda ga steady..biasa aja nya….mayuh agi org ke landik …. πŸ™‚

  26. crazynotylady 06/09/2009 at 5:37 am #

    iban ku hancur..hmm….
    nama saja iban,tpi???
    :”(

    • mybreakfastclub 06/09/2009 at 5:42 am #

      tapi what??? rilexlah. dah moden. xkan ada org salahkan nuan. the thing is as long we stil remain as an iban and we know where to put ourselves in right way, nya lebih penting. chill up!!

  27. crazynotylady 06/09/2009 at 6:56 am #

    tq sulu aty,sulu kunsi beremban dalam….
    πŸ˜›

    • mybreakfastclub 06/09/2009 at 6:59 am #

      apu…nama jaku nyak? beremban dalam? no idea ku. minta ampun dara. :p

  28. crazynotylady 06/09/2009 at 7:16 am #

    beremban dalam mksudnya jauh ke dalam dasar aty ga..
    hehhehe…

    • mybreakfastclub 06/09/2009 at 7:19 am #

      woah! ya ka? ala2 dekat seremban negeri sembilan dah. hehe

  29. crazynotylady 06/09/2009 at 7:38 am #

    seremban negeri sembilan??aram beli kerang 2wa..
    ku ambi d diatu k..ready jak..tQ.

    • mybreakfastclub 06/09/2009 at 7:40 am #

      malu ku. hahaha. ma gak besebut pasal kerang? nemulah rega kerang ba seremban murah! hahaha :p

  30. crazynotylady 06/09/2009 at 7:45 am #

    ku ingat seremban,ingat la pasal kerang..yang kitak kupak mayuh2 nyk..hehehe…smpai d bau kerang txting2 ku..dapat di hidu u..hahhaha…
    aham..meli kehang..

    • mybreakfastclub 06/09/2009 at 7:55 am #

      hahaha…crita zaman bila entah :p aiseh! tp sigi amat, gara2 rega murah…beli mayuh2. tp seremban sigi best, ukai seafood jak murah…kain pun. thats why datin keran pasal kain. wah! :p lebih sudah.

  31. crazynotylady 06/09/2009 at 8:00 am #

    ok baybeh..

    • mybreakfastclub 06/09/2009 at 8:02 am #

      haha

  32. crazynotylady 06/09/2009 at 8:10 am #

    datin kepala bisness…hahaha…

  33. crazynotylady 06/09/2009 at 8:31 am #

    NDy??nie d???

    • mybreakfastclub 06/09/2009 at 10:02 am #

      tu aku dara. nama deh? haha. ka maie ku mansai? aram meh. hehe

  34. crazynotylady 06/09/2009 at 10:08 am #

    mai d bumai ar…mahal herga berau diatu…heheh

    • mybreakfastclub 06/09/2009 at 10:13 am #

      beras. ukai berau. balat spelling nuan kumang. :p

  35. crazynotylady 06/09/2009 at 10:09 am #

    mansai aram..ngena cAWAt jak d..hehehe….

    • mybreakfastclub 06/09/2009 at 10:14 am #

      on jak. :p hahaha

  36. crazynotylady 06/09/2009 at 10:21 am #

    jom..bai uyut d…
    dini 2wa mansai??

    • mybreakfastclub 06/09/2009 at 10:32 am #

      merakak sungai sarawak yg sempit nyak. haha :p

  37. crazynotylady 06/09/2009 at 10:38 am #

    sempit kata mu??sungai srwak lah yg terpanjang u!!!
    baca balik buku Geografi plz..TQ..
    hahaha..

    • mybreakfastclub 06/09/2009 at 8:38 pm #

      mls ku.zmn bup geografi dh hbs! haha!!! skrg GPS saje lah..hik3!!

  38. crazynotylady 06/09/2009 at 11:02 am #

    ok..u dah surrender mansai..
    agak2 ar cari tekuyung tu tak tahan…
    nak cri duit tok bjual ke tekuyung…hahha….

    • mybreakfastclub 06/09/2009 at 8:39 pm #

      aku suka tekuyung yg mcm melekat d kapal titanic. tehehe :p u tau tak? :p

  39. crazynotylady 06/09/2009 at 11:17 am #

    i dun noe la y ku suka comment u here..
    sebab x bnyk org kot..
    ari nyk ku beli gelang head hunter u..
    siap tengkorak g nyk..
    lect Ida ku kamboh gara2 bracelet nyk jak..akai dai!!!

    • mybreakfastclub 06/09/2009 at 8:51 pm #

      dia jealous! :p

  40. crazynotylady 06/09/2009 at 11:19 am #

    crazynotylady baybie..
    datai ka memenuhi ruang di page nuan..endo salah kn??
    hehehe….ndy ar,borink ku..ka op9 ku…
    daa….

  41. crazynotylady 06/09/2009 at 11:22 am #

    cap apek satu..TQ…

    • mybreakfastclub 06/09/2009 at 8:50 pm #

      apu…nadai cap apek i…hahaha

    • mybreakfastclub 06/09/2009 at 8:50 pm #

      enda ngawak, free naip ditu. taip aja. anang malu2. hahaha

  42. annyss 06/09/2009 at 7:52 pm #

    i like ur blog…who r u?hw do u find my blog?welcome to my blog.haha

    • mybreakfastclub 06/09/2009 at 8:41 pm #

      tQ for stop by annyss. erm, i just blog jogging if m not mistaken……hihi…. me? just andy, and stil a student @ selangor. woah!!! πŸ˜‰ yes sure, will visit ur blog. πŸ˜‰

  43. arque 07/09/2009 at 3:45 am #

    hah heh hoh huh uh huh uh huh
    hahaha.sebijik pon aku tak paham. -_-‘
    bhfojnmslagd..cau..

    • mybreakfastclub 07/09/2009 at 3:58 am #

      woah! u dtg sini…nanti aku ajar pe ko nk tau…hehehe..tny je πŸ˜‰

  44. Lucy 08/09/2009 at 1:49 am #

    Andy, ba blog ku, bc link Blog Tuan Jalai JKR Betong adalah blog my bro-in-law. ulih ga nuan singah2 diak. Quite interesting. Aku baru terjumpa.

  45. mybreakfastclub 08/09/2009 at 2:22 am #

    ok lucy. will dig it.

  46. Lucy 08/09/2009 at 2:44 am #

    πŸ˜‰

    • mybreakfastclub 08/09/2009 at 2:56 am #

      πŸ˜‰ hehe

  47. Lonely_boy 08/09/2009 at 2:47 pm #

    nemu aku jakok iban… mimit..hehe..

    • mybreakfastclub 08/09/2009 at 4:24 pm #

      anang mimit2 aja chak..mayuh2…hahaha :p

  48. erin 09/09/2009 at 1:50 am #

    how to be a good editor?

    • mybreakfastclub 09/09/2009 at 2:56 am #

      hahahahahaha!!!!!!

  49. LoveStoryLover 21/09/2009 at 3:14 pm #

    aik?..pix nuan nya ka?

    • mybreakfastclub 21/09/2009 at 8:04 pm #

      sekadar hiasan. terima kasih kepada google.

      • LoveStoryLover 21/09/2009 at 8:07 pm #

        i see.. owkeh.

      • mybreakfastclub 18/12/2009 at 10:12 am #

        ^^ nemuai baru

  50. sleepinchild 22/09/2009 at 3:55 pm #

    manah berita aku..kaban,malas comment nuan d blog aku lebuh nya..,terima kasih nemuai agai ruai aku.aku pan mansa ruai nuan..2..hv a nice day:)

    • mybreakfastclub 23/09/2009 at 1:27 am #

      thanx bro ;’)

  51. Alen Charlie 04/10/2009 at 11:35 am #

    Betemu kitai,

    Keterubah ia, aku meri salam berkelala serta tabi basa ngagai semua suku bansa ke bisi nganti serta nyambut penatai aku orang baru ba ruai kita tu. Kedua ia, aku chukup gaga serta besai ati laban ke ampit begulai enggau bala kita menyadi ba ruai ti chukup lindap tu. Ketiga ia, Nama aku Allen, kedua bali nama Nguling. Tuai setaun ari Tuai Rumah tu (1986), gawa nyadi Manang ke betenggau ke penyakit mensia ba Hospital Umum Kuching Sarawak.

    Aku tu tadi temu tejerumus mansa ruai kita tu ketegal ke bisi ditinggal ke menyadi kitai Andy (kedua bali nama Tuai Rumah mybreakafstclub) bekau ba palan aku http://www.iban.tk (KayauBaru.blogspot.com). Nyadi aku tu baka orang ke ngasu lalu nyidi penunga pengelari tauka penatai unggal Andy tu tadi nya ke lalu ngepun ke aku temu tekerebus ba menua kita ditu.

    Nyadi aku tu ka nyaut tanya unggal Andy ke betimang ke leka Iban Baru. Ba penemu aku, bala kitai iban ke diatu mayuh ia sigi iban ke baru. Indah ke aki ini kitai ke agi bekedunga tauka ke udah lesi nya pan agi dikumbai kitai Iban Baru. Kebuah pia..
    1. Kitai, pia mega sida tu tadi mayuh udah Kristian.
    2. Kelingai (pantang tauka tattoo) kitai bansa ke bisi lekat ba rebak ke lama (sida aki sida ini), bisi nya utai ke lama, bisi mega utai ke baru.
    – Kelingai Rebak ke lama endar: Tanda udah bedengah
    – Kelingai Rebak ke lama: Tanda pejalai
    – Kelingai Rebak ke baru: Kena ngetan ke peninggal lama

    Aku dalam blog aku (www.iban.tk – Kayau Baru), ngena ensumbar Kayau Baru, reti ia kurang lebih sama enggau Iban Baru ke disebut unggal Andy tu tadi.

    Kitai bansa sigi ditemu rita laban ke begelar raja berani, gagit bepumpung ke pala munsuh sereta selalu enda lemu enti bisi nurun ngayau.

    Nama kebuah kitai bansa ke saritu enda ulih ngayau baru? Indah ke menyadi kitai ke bebansa melayu agi ngenan serta bekena ke “istilah” Jihad sida ia ari kelia sampai ke saritu. Nama kebuah enda kitai bansa?

    Kitai patut ngayau baru, ngasu penemu, beserang ke pemeli, bepantap ke kepapas, bepumpung ke ulah kitai ke enggai nulung bansa diri.

    Rebak ke lama ngayau ngena ilang ngena duku; Rebak ke baru ngayau ngena pemandai ngena penemu.

    Aram Kitai Ngayau baru.
    Dr Allen
    http://www.iban.tk

    • mybreakfastclub 18/12/2009 at 10:08 am #

      thnx Dr. Allen πŸ™‚

  52. april 15/10/2009 at 10:28 pm #

    helo…..
    nma cta bru diatu andy…..

    • mybreakfastclub 18/12/2009 at 10:08 am #

      ku benung cuti diatu πŸ™‚

  53. malaysia teen prince 06/01/2010 at 10:26 pm #

    bansa IBAN nuan tadi pia andy????dini nuan diau???KL ka????aku ditu mh ba KL..nyambung bljr bru….ktrbh ya ku comment ba af8 td sangka ku orang melayu mh d tok td…huhuhu….apa2pun andy,enti d iban,then d diau ba KL aku arap k aku ttmu k d ba stadium nasional bukit jalil ari 6 tok ila……..hehhe…..
    sorry….
    nyau tersasul ari randau kita…..
    aku ndai tentu bisi buah runding senentang perkara tok….
    tang bagi aku Iban Baru tok asai ku Iban t ukai tau di pandang rendah…….
    ya ka???
    YA!

    • mybreakfastclub 07/01/2010 at 1:10 am #

      bahaha! ukai la..iban ku….erm ku nda join..just tolong inform aja…g pun bz …hari 3 tu bc ku ba hartamas untuk astro b.yond bloggers nite…invited πŸ™‚ meda bc nda iban bukai ba event nya ila..haha….ERMMMM…nadai hal..sigi dah panjai & macam2 randau ditu…enti ok..follow…hehe

  54. malaysia teen prince 06/01/2010 at 10:39 pm #

    g blog ku andy….bru buka ku…planetglamorous.p ku dai nmu bkni ka mula.bru bljr ku tok….

    • mybreakfastclub 07/01/2010 at 1:07 am #

      ah…good2…c blog neh…slow2 la…dai ssh blog..taip aja pa d ka..ur blog is urs…habis cita πŸ™‚

  55. malaysia teen prince 08/01/2010 at 11:22 am #

    hahaha…..nice too know u here andy…nda sangka ku mat…rupa2 ya ku tengah visit blog sebansa ngau ku….ehehehe…gdlck…

    • mybreakfastclub 08/01/2010 at 1:04 pm #

      thanks!

  56. malaysia teen prince 08/01/2010 at 5:27 pm #

    seriusly….bahasa iban ktk d2 dalam mat…klasik mat…..sai t benung maca n ninga karya iban ku….tahniah….rupa2nya kitai iban agi myh bangga g bansa diri……aku ingat dah ndai agi orang ngaku diri iban…..ehehehe…..sori nt aku salah sangka….

    • mybreakfastclub 08/01/2010 at 6:12 pm #

      aku nadai mayuh kaban iban ari mit…so enti aku blogging ngena bahasa iban.mayuh kawan ku enda nemu apa ku blog about…nya kebuah main laguages ku both malay and english…

  57. malaysia teen prince 09/01/2010 at 6:13 pm #

    owh….ku fhm nya andy…truskan……

    • mybreakfastclub 10/01/2010 at 2:12 am #

      apu 2x anjung

    • mybreakfastclub 10/01/2010 at 2:13 am #

      good good πŸ™‚

  58. yuna 15/01/2010 at 4:50 pm #

    Keterubah ya, aku cukup gaga ati laban kaban aku Andy tu udah ngaga sukut dalam jaku iban ba blog ya tu. Congrate!!! Aku nyukung 100% sukut tu, laban ngelamatu, aku semina ninga nuan madah agi ngiga buah runding di kena muka sukut jaku iban dalam blog…

    Nyadi ba runding aku, enti bejaku pasal IBAN BARU tu sigi mayuh ulih dikerandau tauka dipejurai ke kitai enggau lebih silik serta dalam agi. Ba penemu aku, ukai nama tau bisi leka jaku IBAN BARU tu ba bala kitai laban kelebih agi diatu, semua kitai, enda ngira bangsa tauka agama, semua kitai sama bela nitih ke tikas pemaju enggau pemansang dunya.

    Nyadi kitai ke rebak baru diatu, nadai tentu bepenemu pasal adat lama kelia menya ke sigi di bai aki ini. Taja pia, anang sekali kitai enda ingat ke penatai diri empu tauka bangsa kitai ngambi ka bangsa tauka adat kitai iban enda lenyap tekala nya di telan arus pemansang dunya ke bisi diatu.

    Naka nya aja meh penemu aku ba senentang utai tu. Aku minta ampun enti bisi salah jaku ditu.

    Anyway, 2 manukss Andy..proud 2 b here wit u as a IBANESE… ^___________^ Y

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: